Werken met het voelende lichaam vormt een rode draad omdat ik merk dat onze cultuur lijdt onder de overtuiging dat het denken belangrijker is dan het voelen.

Je kunt denken zien als ‘mannelijk’ en voelen als ‘vrouwelijk’, en natuurlijk hebben mannen en vrouwen beide nodig! Zeker nu de mensheid en onze aarde in crisis zijn. Het is noodzakelijk dat de volgende stap in onze evolutie wordt genomen. Dat is  de stap naar Eenheidsbewustzijn waarbij het hart centraal staat op alle niveaus van onze gemeenschap en cultuur.  Deze quantumsprong in bewustzijnsevolutie wordt grotendeels bepaald door het creëren van de juiste balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energieën en waarden, door de volledige vereniging van deze twee polariteiten in Eenheid.

We zijn momenteel in een proces waarbij het tijdperk van de patriarchie tot een einde komt. De dominantie van mannelijke waarden heeft zich vooral via de mannen gemanifesteerd, maar zeker niet alleen. Ook de vrouwen hebben daarin een rol gespeeld. De onevenwichtigheid als gevolg van de dominantie van het patriarchale  heeft mannen, vrouwen en Moeder Aarde helemaal uitgeput.

Nog even iets ter verduidelijking van de betekenis van ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ energieën, want dat is zeker niet hetzelfde als het mannelijke of vrouwelijke geslacht:

  • Mannelijke energie vertegenwoordigt: licht, helder, doelgericht, actief, prestatie, lineair denken, planning, bescherming bieden aan het vrouwelijke , en Yang.  Tijdens de patriarchie zijn deze kwaliteiten gedeeltelijk vervormt tot: dominantie over vrouwen/het vrouwelijke, verslaving aan rationeel denken, uitbuiting van Moeder Aarde en ontkenning van het Goddelijke in de materie.
  • Vrouwelijke energie weerspiegelt zich in: materie, ontvankelijkheid, schoonheid, verbinding, natuur, mededogen/empathie, beelddenken, gevoelens en Yin. De schaduwzijde van de vrouwelijke energie kan zijn : chaos, gebrek aan focus/structuur, emotioneel drama, stagnatie, niet tot handelen kunnen komen.

Mijn missie is het ontwaken, belichamen en bekrachtigen van het vrouwelijke, in zowel mannen als vrouwen. Daarom is het lichaam de basis van al mijn werk. Het werken door ’t voelende lichaam geeft steeds meer verbinding tussen lichaam en geest. De rode draad in mijn werk is het beter kunnen accepteren van emoties en het kunnen leven in verbinding vanuit een open hart, waardoor de mannelijke en vrouwelijke energieën meer in balans zijn in zowel mannen als vrouwen.

Meld je aan!

Schrijf je NU in voor de gratis Nieuwsbrief met waardevolle praktische TIPS. Deze verschijnt ongeveer eens per maand. Je gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Bij elke 10de inschrijving bied ik deze persoon één gratis sessie aan! Je kunt uit alle 4 modaliteiten voor deze sessie kiezen. Je wordt per email geinformeerd als je gewonnen hebt.

Selecteer hieronder je belangstelling (klik op één of beide):

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com